Deel deze pagina
Print pagina

Voor cliƫnten en naastbetrokkenen

Bij @ease kunnen jongeren tussen 12 en 25 jaar terecht voor hulp als het (l)even niet lekker gaat. Om de drempel om hulp te zoeken te verlagen, kunnen jongeren hier gratis en anoniem binnenlopen voor een gesprek. Jonge vrijwilligers werken samen met professionals uit verschillende lokale organisaties om een luisterend oor te bieden. Heel laagdrempelig en dat wordt enorm gewaardeerd door jongeren. Het succes van dit concept is te danken aan de samenwerking tussen zorgverleners en jongeren die zich beide op vrijwillige basis willen inzetten voor een positieve gezonde ontwikkeling van adolescenten. Door problemen sneller te herkennen en naar een oplossing toe te werken, wil @ease voorkomen dat er (later) langdurige zorg nodig is.

Opgelucht?

Jongeren voelen zich gehoord en minder alleen. Een enkel gesprek kan soms al genoeg zijn. Het lucht op, maakt ze sterker en kan vaak erger voorkomen. Stichting @ease is de Nederlandse variant van het succesvolle Australische initiatief Headspace.

@ease

Headspace werd in 2006 opgericht door de Australische overheid en biedt inmiddels in meer dan 100 laagdrempelige centra jongeren gratis hulp en ondersteuning. De resultaten zijn zeer positief! In verschillende landen (Denemarken, Canada, Israël, Ierland, België, Frankrijk, Duitsland, etc.) zijn succesvolle vergelijkbare initiatieven te vinden. Ze werken onderling samen binnen een wereldwijde en wetenschappelijk onderbouwde Youth Mental Health Movement. In Nederland heeft @ease al vestigingen in Maastricht, Heerlen, Groningen, Amsterdam, Leiden, Leeuwarden en Rotterdam.