Deel deze pagina
Print pagina
« terug naar overzicht

Eerste Week van het zorgeloze kind succesvol!

Professionals jeugdzorg (en onderwijs) Zuid-Limburg investeren in elkaar en daarmee in kinderen die zorg nodig hebben. Afgelopen week heeft XONAR samen met Meander, Radar, Raad voor de Kinderbescherming, Movare en Mondriaan voor de eerste keer de Week van het zorgeloze kind georganiseerd. Doel van de week was om professionals in de jeugdhulp (en onderwijs) kennis te laten maken met elkaar en met elkaars kennis en mogelijkheden. Tijdens de week werden er workshops, kennissessies en lezingen gegeven door bovengenoemde organiserende partijen en door GGD ZL, Eén JGZ ZL i.o., Politie, Veilig Thuis, Bureau voortijdig schoolverlaten, SJSJ, Traumacentrum Jeugd Limburg, Innovo, Augeo, Plinthos en Humanitas. Er werden in totaal 37 workshops georganiseerd voor en door professionals, daarbij sloten ruim 450 mensen aan.

Maandagochtend 2 oktober vond de feestelijke opening plaats op de Brightlands Smart Services Campus. Sprekers als hoofdinspecteur Jeugd Gezondheidszorg Joke De Vries, voorzitter Jeugdzorg Nederland Hans (J.W.) Spigt, ambassadeur Zorglandschap Jeugd Jan Menting en wethouder Jordy Clemens deelden hun kennis en inspiratie. Joke de Vries onderstreepte het feit dat er ontzettend veel goed gaat in de jeugdzorg en dat natuurlijk alleen de incidenten de media halen. Ze was verheugd dat in Zuid-Limburg het initiatief genomen is om partijen op deze positieve manier samen te brengen.

Afsluiting

Tijdens de afsluiting, waarbij bestuurders en workshopleiders bijeenkwamen op vrijdag 5 oktober, is de ambitie uitgesproken deze week in 2019 een vervolg te geven. Vervolgstap is dan om de georganiseerde bijeenkomsten toegankelijk te maken voor een groter publiek.