Deel deze pagina
Print pagina

Poliklinieken en behandelgroepen

Hieronder vindt u per locatie een overzicht van onze poliklinieken en behandelgroepen.

Poliklinieken

Locatie Maastricht (Vijverdal):
Polikliniek Maastricht
Voor kinderen en jeugdigen van 4-23 jaar (en hun gezinnen en systemen) met psychiatrische problematiek en/of problematisch middelengebruik. Het kan hierbij ook gaan om overmatig gebruik van de (spel)computer of een gokverslaving.
Ook voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen gecombineerd met psychiatrsche problematiek en/of verslavingsproblemen. Gericht op diagnostiek en behandeling.

Locatie Heerlen (Wickraderheem):
Polikliniek Heerlen
Voor kinderen en jeugdigen van 4-20 jaar (en hun gezinnen en systemen) met psychiatrische problematiek. Ook voor pubers en adolescenten die problematisch één of meerdere middelen gebruiken. Het kan hierbij ook gaan om overmatig gebruik van de (spel)computer of een gokverslaving. Veelal is er bovendien sprake van bijkomende (comorbide) psychiatrische problematiek, zoals bijvoorbeeld ADHD, depressie of psychose.  Gericht op diagnostiek en behandeling.


 

Behandelgroepen Locatie Maastricht (Vijverdal)

Kliniek MiKX
Voor kinderen en jeugdigen met ernstige gedragsproblemen gecombineerd met psychiatrische problematiek en/of problemen met middelengebruik. De behandeling richt zich zowel op het behandelen van de psychiatrische problematiek als op het begrenzen van grensoverschrijdend gedrag en het voorkomen van gevaarlijk gedrag.
MiKX 3: Leeftijd: 8-14 jaar
MiKX 2: Leeftijd: 12-18 jaar

Kliniek Blokkendoos
Intensieve psychiatrische (dag-) klinische behandeling voor kinderen met psychiatrische problematiek,
Gericht op observatie, diagnostiek en behandeling van de kinderen en hun gezinssysteem.
Leeftijd: 4-12 jaar

Intensieve psychiatrische dagbehandeling Kameleon
Leeftijd: 3-12 jaar
Dagbehandeling voor kinderen met (vermoedens van) psychiatrische problematiek. De behandelgroep richt zich op observatie, diagnostiek en behandeling van de kinderen en hun gezinssysteem.

Behandelgroepen Locatie Heerlen (Wickraderheem)

Kliniek Argo/HIC
Gesloten crisis en  behandelafdeling voor jeugdigen met complexe, psychiatrische problematiek die een gesloten behandelkader nodig hebben, in het geval van spoedeisende diagnostiek en/of psychiatrische crisisinterventie.
Leeftijd: 12-23 jaar

Kliniek Orion
Intensieve psychiatrische (dag-) klinische behandeling voor jeugdigen met psychiatrische problematiek.
Gericht op observatie, diagnostiek en behandeling van de kinderen en hun gezinssysteem.
Leeftijd: 12-23 jaar