Deel deze pagina
Print pagina
« terug naar overzicht

Wachten is geen optie

Wachten is geen optie is de nieuwste campagne van GGZ Nederland. Lange wachtlijsten in de GGZ zijn onacceptabel en er moet een gezamenlijke regionale aanpak komen om ze tegen te gaan.Mondriaan staat achter deze campagne.

GGZ Nederland pakt de regie door regionale taskforces in te stellen waar patiënten, verzekeraars en ggz-aanbieders samenwerken aan de aanpak en bemiddeling van de wachttijden. Daarnaast roept GGZ Nederland haar leden en patiënten op om terug te verwijzen naar verzekeraar of gemeente als er lange wachttijden zijn, zodat zij meer zicht krijgen op het wachttijdenprobleem. Iedere patiënt die te lang moet wachten, is er één te veel.

GGZ Nederland wil extra zorg voor mensen die op een behandeling wachten

Onder het motto van 'wachten is geen optie' stuurt GGZ Nederland elke week een beeld rond via social media van iemand die in een herkenbare situatie wacht: op het perron, in de rij, aan de telefoon, onder de hashtag '#wachtenisgeenoptie'. Deze foto van Julliette van Eerd, gemaakt terwijl ze wacht op een ander soort lift, is naar GGZ Nederland gestuurd.

Lees meer op de website van GGZ Nederland