Deel deze pagina
Print pagina

Welke behandeling krijgt mijn kind?

Welke behandeling uw kind krijgt, hangt af van de situatie. Met u en uw kind wordt besproken welke vorm van behandeling het beste bij uw kind en zijn of haar problemen past.

Behandelvormen

Outreachende behandeling
Wij geloven dat kinderen en jeugdigen beste kunnen opgroeien thuis, ook als het even moeilijk gaat. Met professionele begeleiding, voor het gehele gezin, kan uw kind het beste thuis herstellen en werken aan problemen. Outreachende behandeling kan in sommige gevallen bijvoorbeeld op school worden gegeven

Poliklinische behandeling
Uw kind komt op afspraak voor gesprekken met zijn of haar hulpverlener en therapieën naar Mondriaan. U komt regelmatig mee. Na afloop gaat uw kind weer naar huis.

Intensieve dagbehandeling
Bij deze vorm van behandelen komt uw kind overdag voor behandeling naar Mondriaan. De dagbehandeling bestaat uit therapiegroepen en individuele therapieonderdelen. Na het dagprogramma gaat uw kind weer naar huis. Als uw kind wordt opgenomen, is er tijdelijk onderwijs op de Buitenhof, een school speciaal voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek. De school ligt dicht bij de behandelgroep.

Klinische behandeling
Bij klinische behandeling wordt uw kind een tijdje dag en nacht op een afdeling opgenomen. Het programma bestaat uit therapiegroepen en individuele therapieonderdelen. Als uw kind wordt opgenomen, krijgt het tijdelijk onderwijs op de Buitenhof, een school speciaal voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek. De school ligt dicht bij de behandelgroep.

Resocialisatie
Resocialisatie is een intensief behandel/tainingsaanbod gericht op (begeleid) zelfstandig wonen. Als uw kind intensieve ondersteuning nodig heeft om voorbereid te worden op deze volgende stap in zijn leven dan kan uw kind een tijdje dag en nacht op deze afdeling verblijven en aan zijn zelfstandigheid werken. Ook is er behandeling voor psychiatrische problemen.  

Online behandeling
Soms volgt uw kind een deel van de behandeling online. Tussen de gesprekken met de behandelaar door maakt het thuis online opdrachten via een beveiligde omgeving. Ook zet de behandelaar online psycho-educatie klaar. De behandelaar reageert op de opdrachten die uw kind maakt en geeft tips. Tijdens de volgende afspraak bespreken zij samen de huiswerkopdrachten. Ook ouders kunnen online modules volgen. Nog niet alle zorgprogramma's hebben een online behandelaanbod.