Deel deze pagina
Print pagina

Naar de brugklas. Leuk? Spannend!

Voelt uw kind zich onzeker of durft het geen nee te zeggen? Heeft uw zoon of dochter moeite met vrienden maken en houden? Wordt uw kind gepest of staat het vaak alleen? Pest uw kind soms andere kinderen of heeft het ruzie met andere kinderen, terwijl hij of zij dat eigenlijk niet wil? Dan is het extra spannend dat uw kind straks naar de brugklas gaat.

Ook spannend voor ouders

Ook voor u als ouder is het spannend als uw kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Het allerliefste zou u er voor willen zorgen dat uw zoon of dochter niet opnieuw met de bovenstaande problemen wordt geconfronteerd. De kinderen die deelnemen aan ‘Plezier op School’ oefenen met elkaar hoe zij met meer vertrouwen met anderen om kunnen gaan. Dat gaat niet vanzelf en u kunt uw kind daarbij ondersteunen.
Tijdens de ouderbijeenkomst krijgt u meer informatie over de training. Wij geven u handvatten waarmee u uw zoon of dochter kunt helpen zoveel mogelijk profijt van de training te hebben.

De training

Tijdens ‘Plezier op School’ leert u kind dat het niet de enige is die dit soort problemen heeft. We oefenen nieuwe vaardigheden, zoals:
- contact maken met leeftijdsgenoten
- omgaan met plagen en pesten
- aanleren van een andere houding door bijvoorbeeld positief te denken

De groep bestaat uit maximaal 10 leerlingen. De deelnemers praten met elkaar, geven elkaar tips en oefenen met elkaar hoe zij met meer zelfvertrouwen met anderen kunnen omgaan. De training bestaat uit afwisselende activiteiten.
Uw kind heeft het meest aan de training als het zelf, met hulp van de trainers en de andere deelnemers, bedenkt voor welk probleem het een oplossing wil. Tijdens de kennismaking staan we daar uitgebreid bij stil.

Datum en locatie

‘Plezier op School’ vindt plaats op een school voor voortgezet onderwijs in de regio. De training is op twee achtereenvolgende dagen, van 9.00 tot 16.30 uur, in de laatste week van de zomervakantie. Rond de herfstvakantie komen we met de groep nog eens bij elkaar om te kijken hoe de eerste weken op school zijn gegaan.
In principe staat de ouderavond gepland twee weken vóór het begin van de zomervakantie. Tijdens het kennismakingsgesprek informeren wij u waar en wanneer de ouderavond plaatsvindt.

Informatie en aanmelden

U of de leerkracht van school kunnen uw zoon of dochter aanmelden voor de cursus. Daarna plannen de trainers een kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met: 088 506 7200
(spreek bij afwezigheid uw naam en telefoonnummer in en vermeldt dat het over ‘Plezier op School’ gaat)

Informatie en aanmelden

Vul onderstaande gegevens in als u meer informatie wilt over Plezier op School of als u uw kind wilt aanmelden.Maak uw keuze*

Gegevens over uw kind

Onderstaande gegevens vult u alleen in bij aanmelding van uw kind voor Plezier op School. Na ontvangst van uw aanmelding nemen we contact met u op voor een kennismakingsgesprek.
Omschrijving

Stel hieronder uw vraag over Plezier op School.
Als u uw kind wilt aanmelden, geef dan een toelichting op uw aanmelding.