Deel deze pagina
Print pagina

Een cursus voor broers en zussen van kinderen met autisme

Een broer of zus met autisme is niet altijd gemakkelijk. Kinderen met autisme gedragen zich vaak opvallend. Ze kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen veranderingen, hebben veel aandacht nodig of kunnen zich niet goed inleven in andere mensen.
U besteedt veel aandacht en zorg aan uw zoon of dochter met autisme. Daardoor blijft er soms minder tijd over voor broer of zus. Misschien schaam uw kind zich af en toe voor de broer of zus met autisme, ook al weet uw kind best dat hij of zij er niets aan kan doen.
Steun van anderen kan danhelpen om makkelijker met het gedrag van broer of zus om te gaan. Die steun krijgt uw kind in de Brussencursus.

Wat is de Brussencursus?

In de Brussencursus ontmoet uw kind leeftijdsgenoten die ook een broer of zus met autisme hebben. Door met elkaar te praten, merk uw kind dat het niet alleen is. Ook kunnen de deelnemers van elkaars ervaringen leren. De begeleiders geven tips over hoe zij het best kan omgaan met hun broer of zus.

Voor wie is de Brussencursus?

Uw zoon of dochter mag meedoen aan de Brussencursus als hij of zij tussen negen en twaalf jaar is en op de basisschool zit. Wij zorgen er voor dat de deelnemers met leeftijdsgenoten in de groep komen.

Hoe werkt het?

In de Brussencursus komen maximaal acht kinderen vijf keer bij elkaar om samen te praten. Er zijn twee begeleiders bij de cursus. De bijeenkomsten duren anderhalf uur. Voordat de cursus start, is er een informatiebijeenkomst. Daarin krijgen u en uw kind meer uitleg over de cursus. Daarna beslissen jullie samen of uw zoon of dochter wil deelnemen.
Voor ouders zijn er twee ouderbijeenkomsten.

Hoe meldt u uw kind aan?

Nieuwe brussencursussen starten op:
- 4 oktober voor brussen van ongeveer 8 tot 10 jaar
- 22 november voor brussen van ongeveer 10 tot 12 jaar

U kunt uw zoon of dochter per email of telefonisch aanmelden.
Deelname aan de cursus is gratis.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met: 088 506 6978
(spreek bij afwezigheid uw naam en telefoonnummer in en vermeldt dat het over de 'Brussencursus' gaat)

Stel een vraag over ons preventieve aanbod

Heb je een vraag of ons preventieve aanbod, of wil je weten wat wij kunnen betekenen? Vul dan je gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.