Deel deze pagina
Print pagina

Hulp zoeken

U komt naar Mondriaan Kinderen en Jeugdigen als uw kind problemen of moeilijkheden heeft met zichzelf of met anderen in de omgeving. Dat kan bijvoorbeeld omdat uw kind problemen heeft met denken, als het zich vaak verdrietig of heel angstig voelt, vaak boos is of problemen heeft met het gebruik van middelen (zoals drugs, alcohol en games). Vaak zijn er moeilijkheden in het contact met anderen of zijn er ook lichamelijke problemen.

Welke problemen

Psychische of psychiatrische problemen zijn er in allerlei varianten. Wij geven graag een korte uitleg over de meest voorkomende aandoeningen.

Hoe helpt Mondriaan?

Soms kunnen we voorkomen dat er grote problemen ontstaan of dat problemen erger worden, maar als dat niet gaat, is behandeling nodig. Het is afhankelijk van de problemen welke behandeling uw kind krijgt. Wij vinden dat kinderen en jeugdigen het beste kunnen werken aan problemen in de eigen thuissituatie. Met professionele hulp voor het hele gezin.

Soms hebben jeugdigen voldoende aan gesprekken met een psychiater of andere behandelaar op de polikliniek. Soms is het beter om te worden opgenomen en een tijdje dag en nacht op een behandelgroep te blijven. Dat gebeurt vaak in combinatie met een therapievorm. Ook kan het zijn dat uw kind een tijdje medicatie moet innemen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat problemen het beste samen op te lossen zijn, wordt het hele gezin betrokken bij de behandeling.

Aanmelden

Voor behandeling bij Mondriaan heeft uw kind een verwijsbrief nodig van de huisarts, medisch specialist, een centrum voor Jeugd en Gezin of een wijkteam bij u in de buurt. Zij kunnen u verwijzen naar Mondriaan.