Deel deze pagina
Print pagina

Wij zijn er voor ouders

De meeste kinderen en jeugdigen in Nederland groeien gezond op. Af en toe problemen thuis of op school horen daar nu eenmaal bij.
Het kan echter zijn dat u als ouder te maken krijg met problemen bij uw kind die niet vanzelf over gaan en waar u zelf of met hulp van uw omgeving niet meer uitkomt. Er kan dan sprake zijn van psychiatrische problemen. Mondriaan Kinderen en Jeugdigen kan uw kind en uw gezin helpen met deze problemen.

Wij geloven dat kinderen en jeugdigen zoveel mogelijk moeten opgroeien in de eigen omgeving, ook als het even lastig gaat. Kinderen herstellen namelijk het beste in hun eigen omgeving, uiteraard met professionele hulp en ondersteuning thuis en in het gezin.

Hulp voor uw kind

Naar Mondriaan Kinderen en Jeugdigen komt u als uw kind problemen of moeilijkheden heeft met zichzelf of met anderen in de omgeving. Dat kan bijvoorbeeld omdat uw kind problemen heeft met denken, zich vaak verdrietig of heel angstig voelt, vaak boos is of problemen heeft met het gebruik van middelen (zoals drugs, alcohol en games). Vaak zijn er moeilijkheden in het contact met anderen of zijn er ook lichamelijke problemen.

Lees hieronder verder wat Mondriaan voor uw kind en u kan doen, of bekijk hier alvast één van onze filmpjes.

Naar Mondriaan

Als uw kind naar Mondriaan komt, onderzoeken we eerst samen welke problemen er zijn en waar uw kind en uw gezin hulp bij nodig hebben. Daarna kijken we samen welke behandeling het beste bij de problemen past.

Behandeling starten

De behandeling die uw kind gaat volgen is afhankelijk van de situatie. Wij geloven dat kinderen en jeugdigen zoveel mogelijk thuis moeten opgroeien, ook als het even lastig gaat. Je herstelt het beste in je thuissituatie, natuurlijk met professionele hulp. Soms heeft uw kind voldoende aan gesprekken met een psychiater of andere behandelaar op de polikliniek. In andere gevallen is het wenselijk dat uw kind een groot deel van de dag in behandeling is en ’s avonds weer naar huis komt. Soms is het beter om te worden opgenomen en een tijdje dag en nacht op een afdeling te blijven.

Uw kind gaat met ontslag

Als u, uw kind en de behandelaar vinden dat de doelen zijn bereikt, dan wordt de behandeling afgerond. Samen kijken we terug naar wat jullie geleerd hebben en wat uw kind nodig heeft om weer goed te functioneren thuis of op school.

Ervaringsverhaal

Lees hier de ervaringen van ouders over hun zoon die in behandeling kwam bij Mondriaan Kinderen en jeugdigen.

Ondersteuning voor u

Het is niet gemakkelijk als uw kind met psychische problemen en/of een verslaving worstelt. Om u hierbij te ondersteunen, biedt Mondriaan u gratis online ondersteuning aan. Daarnaast is er voor u een familievertrouwenspersoon, een familiespreekuur en een familieraad.