Deel deze pagina
Print pagina

Naar de brugklas. Leuk? Spannend!

Voel je je onzeker of durf je geen nee te zeggen? Heb je moeite met vrienden maken en houden? Word je gepest of sta je vaak alleen? Pest je soms andere kinderen of heb je ruzie met andere kinderen, terwijl je dat eigenlijk niet wilt? Dan is het extra spannend om straks naar de brugklas te gaan.
Als je naar de nieuwe school gaat, wil je deze problemen achter je laten en een nieuwe start maken. Dat gaat niet vanzelf, maar je kunt er wel zelf iets aan doen. De training ‘Plezier op School’ kan jou daarbij helpen.

Voor wie is de training bedoeld?

Herken je één of meer van deze situaties? Ga je naar een school in de regio waar de training wordt gegeven? Dan kun je meedoen aan ‘Plezier op School’.

Wat leer je in de training?

Tijdens ‘Plezier op School’ leer je dat jij niet de enige bent die dit soort problemen heeft. We oefenen nieuwe vaardigheden, zoals:
- contact maken met leeftijdsgenoten
- omgaan met plagen en pesten
- aanleren van een andere houding door bijvoorbeeld positief te denken

De groep bestaat uit maximaal 10 leerlingen. Jullie praten met elkaar, geven elkaar tips en oefenen met elkaar hoe je met meer zelfvertrouwen met anderen kunt omgaan. De training bestaat uit afwisselende activiteiten. Je hebt het meest aan de training als je zelf, met hulp van de trainers en de andere deelnemers, bedenkt voor welk probleem je een oplossing wilt. Tijdens de kennismaking staan we daar uitgebreid bij stil.

Waar en wanneer is de training?

‘Plezier op School’ vindt plaats op een school voor voortgezet onderwijs in de regio. De training is op twee achtereenvolgende dagen, van 9.00 tot 16.30 uur, in de laatste week van de zomervakantie. Rond de herfstvakantie komen we met de groep nog eens bij elkaar om te kijken hoe de eerste weken op school zijn gegaan.

Informatie en aanmelden

Je ouders of de leerkracht van school kunnen je aanmelden voor de cursus. Daarna plannen de trainers een kennismakingsgesprek met jou en je ouders. Voor je aan de training begint, is er voor je ouders een aparte informatieavond.
Deelname aan de cursus is gratis.

Wil je meer weten, neem dan contact op met: 088 506 7200
(spreek bij afwezigheid je naam en telefoonnummer in en vermeldt dat het over ‘Plezier op School’ gaat)

Je contactgegevens

Vul onderstaande gegevens in als u meer informatie wilt over Plezier op School of als u uw kind wilt aanmelden.Je vraag