Deel deze pagina
Print pagina

Een cursus voor broers en zussen van kinderen met autisme

Een broer of zus met autisme is niet altijd gemakkelijk. Kinderen met autisme gedragen zich vaak opvallend. Ze kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen veranderingen, hebben veel aandacht nodig of kunnen zich niet goed inleven in andere mensen.
Doordat je broer of zus met autisme veel aandacht en zorg nodig heeft, blijft er soms minder tijd over voor jou. Misschien schaam je je af en toe voor je broer of zus met autisme, ook al weet je best dat hij of zij er niets aan kan doen.
Steun van anderen kan jou helpen om makkelijker met het gedrag van je broer of zus om te gaan. Die steun krijg je in de Brussencursus.

Wat is de Brussencursus?

In de Brussencursus ontmoet je leeftijdsgenoten die ook een broer of zus met autisme hebben. Door met elkaar te praten, merk je dat je niet alleen bent. Ook kun je van elkaars ervaringen leren. De begeleiders geven je tips over hoe je het best kan omgaan met je broer of zus.

Voor wie is de Brussencursus?

Je mag meedoen aan de brussencursus als je tussen negen en twaalf jaar bent en op de basisschool zit. Wij zorgen er voor dat je met leeftijdsgenoten in de groep komt.

Hoe werkt het?

In de Brussencursus komen maximaal acht kinderen vijf keer bij elkaar om samen te praten. Er zijn twee begeleiders bij de cursus. Dit zijn mensen die veel weten over autisme. De bijeenkomsten duren anderhalf uur. Voordat de cursus start, is er een informatiebijeenkomst. Daarin krijgen jij en je ouders meer uitleg over de cursus. Daarna beslissen jullie samen of je wilt deelnemen.
Voor je ouders zijn er twee ouderbijeenkomsten.

Hoe meld je je aan?

Nieuwe brussencursussen starten op:
- 4 oktober voor brussen van ongeveer 8 tot 10 jaar
- 22 november voor brussen van ongeveer 10 tot 12 jaar

Je ouders kunnen je aanmelden voor de cursus. Dit kan per email of telefonisch.
Deelname aan de cursus is gratis.

Wil je meer weten, neem dan contact op met: 088 506 6978
(spreek bij afwezigheid je naam en telefoonnummer in en vermeldt dat het over de 'Brussencursus' gaat)

Stel een vraag over ons preventieve aanbod

Heb je een vraag of ons preventieve aanbod, of wil je weten wat wij kunnen betekenen? Vul dan je gegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.