Deel deze pagina
Print pagina

De Jongerenraad

Jeugdigen die in behandeling zijn, kunnen meepraten over zaken die belangrijk zijn bij Mondriaan Kinderen en Jeugdigen. Bijvoorbeeld over de groepsregels en het dagprogramma, of over de informatie op de website. De Jongerenraad houdt zich met deze en vele andere zaken bezig.

Wat doet de Jongerenraad

De Jongerenraad komt op voor de belangen van alle jeugdigen in behandeling bij Mondriaan Kinderen en Jeugdigen. Of je nu bent opgenomen in de kliniek, of dagbehandeling of ambulante hulp hebt. De leden onderzoeken wat er speelt onder de jeugdigen. Ook worden onderwerpen besproken die te maken hebben met veranderingen binnen Mondriaan. Daarover vraagt de directeur dan advies aan de jeugdigen. De Jongerenraad mag ook ongevraagd advies geven als zij zaken erg belangrijk vindt. Een ondersteuner begeleidt de jeugdigen tijdens de vergaderingen.

Contact met je jongerenraad?

Telefoonnummer: 088 – 506 9343
E-mailadres: jongerenraad@mondriaan.eu

Postadres:
Jongerenraad
Postbus 4436,
6401 CX Heerlen

De Jongerenraad heeft geholpen bij de ontwikkeling van de app M'n Mattie, tegenwoordig bekend als de app Back-Up. We hebben samen gekeken welke informatie er in de app moet staan. De jeugdigen hebben ook meegedacht over hoe de app eruit moet zien. 

De Jongerenraad is samengesteld uit maximaal acht jeugdigen die bij ons in behandeling zijn. Maar ook als je met ontslag bent, mag je nog enige tijd mee blijven denken en werken aan verbetering van de zorg. Een aantal maal per jaar onderneemt de Jongerenraad een uitstapje.