Deel deze pagina
Print pagina

Hulp zoeken

Naar Mondriaan Kinderen en Jeugdigen kom je als je problemen of moeilijkheden hebt met jezelf of met anderen in je omgeving. Dat kan bijvoorbeeld omdat je problemen hebt met denken, je vaak verdrietig of heel angstig bent, je vaak boos bent of problemen hebt met het gebruik van middelen (zoals drugs, alcohol en games). Vaak zijn er moeilijkheden in het contact met anderen of zijn er ook lichamelijke problemen.

Welke problemen

Psychische of psychiatrische problemen zijn er in allerlei varianten. We geven graag een korte uitleg over de meest voorkomende aandoeningen. 

Problemen kun je het beste samen met anderen oplossen. Daarom worden je ouders/verzorgers en andere gezinsleden ook betrokken bij de behandeling.

Hoe helpt Mondriaan?

Soms kunnen we voorkomen dat problemen ontstaan of erger worden. Als dat niet gaat, is behandeling nodig. Welke behandeling je krijgt, is afhankelijk van de problemen. Wij vinden dat je het beste kunt werken aan problemen in je eigen thuissituatie. Met professionele hulp voor jou en je gezin.
Soms heb je ook voldoende aan gesprekken met een hulpverlener op de polikliniek. Voor sommige jeugdigen is het echter beter om een tijdje te worden opgenomen en dag en nacht op een behandelgroep te blijven.

Tijdens de behandeling krijg je therapie. Ook kan het zijn dat je een tijdje medicatie moet innemen. Omdat wij er van overtuigd zijn dat je problemen het beste samen met anderen kunt oplossen, worden je ouders en verzorgers, en andere gezinsleden betrokken bij de behandeling. Ook je ouders krijgen hulp, zodat ze jou goed kunnen ondersteunen bij de behandeling. 

Aanmelden

Voor behandeling bij Mondriaan heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts, een medisch specialist, een centrum voor Jeugd en Gezin of een medewerker van de gemeente of een wijkteam bij jou in de buurt. Zij kunnen je verwijzen naar Mondriaan.