Deel deze pagina
Print pagina

Wie werken er?

Tijdens je behandeling bij Mondriaan krijg je met verschillende medewerkers te maken. Deze verschillende disciplines werken samen met jou aan je behandeling. Sommigen kom je tegen op de afdeling, anderen alleen voor een gesprek of onderzoek. Lees hier beneden wie dat allemaal zijn.

Medewerkers

Kinder- en jeugdpsychiater
De psychiater is de arts die jou onderzoekt om er achter te komen wat precies aan de hand is. De psychiater let vooral op je medische gegevens, je gedrag en je ontwikkeling. Als je medicijnen krijgt, schrijft de psychiater deze voor. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor jouw behandeling.

Psycholoog
Een psycholoog is vaak betrokken bij onderzoeken. Soms doet hij of zij een aantal testen, bijvoorbeeld op intelligentie of persoonlijkheid. De psycholoog is ook bij je behandeling betrokken en begeleidt jou en je gezin volgens een vastgestelde behandelmethode.

Vaktherapeut
Ook vaktherapeuten kunnen betrokken worden in de behandeling. Er zijn verschillende soorten therapieën. Sommige therapeuten praten met jou, zoals de psychotherapeut en de gezinstherapeut. Andere therapeuten oefenen met behulp van sport en spel, zoals de psychomotore therapeut, of met muziek, zoals de muziektherapeut..

Ouderbegeleider
De ouderbegeleider begeleidt je ouders/verzorgers tijdens de behandeling. Want als je bij ons in behandeling komt, werken we met het hele gezin.

Behandelcoördinator
Als je in dagbehandeling komt of opgenomen wordt in de kliniek, dan maak je kennis met de behandelcoördinator. Deze medewerker volgt jouw behandeling en overlegt met alle personen die zijn betrokken bij jouw behandeling.

Groepsleiding
Als je op een behandelgroep komt, zorgt groepsleiding voor de dagelijkse begeleiding en behandeling op de groep.

Behandelaren thuis
Bij je thuis in het gezin kunnen verschillende behandelaren komen, aangepast aan de problemen die er zijn.

Medewerkers in opleiding, stagiaires en assistenten
Tijdens je behandeling kun je te maken krijgen met medewerkers die in het kader van hun opleiding en stage (tijdelijk) bij ons werkzaam zijn. Deze mensen werken steeds onder begeleiding van onze professionals.