Deel deze pagina
Print pagina

Welke behandeling krijg ik?

Welke behandeling je krijgt, hangt af van de situatie. Met jou en je ouders wordt besproken welke vorm van behandeling het beste bij jou en je problemen past.

Wij behandelen kinderen en jeugdigen het liefste thuis in je eigen omgeving. Wij doen dit omdat we van mening zijn dat je thuis het beste herstelt en zoveel mogelijk thuis dient op te groeien. Uiteraard met professionele begeleiding en ondersteuning voor jou en je gezin.

Behandelvormen

Outreachende behandeling
Wij geloven dat je het beste kunt opgroeien thuis, ook als het even moeilijk gaat. Met professionele behandeling, voor jou en je gezin, kun je het beste thuis herstellen en werken aan je problemen.

Poliklinische behandeling
Je komt op afspraak naar Mondriaan voor gesprekken met je hulpverlener en voor therapieën. Je ouders/verzorgers komen regelmatig mee. Na afloop ga je weer naar huis.

Intensieve dagbehandeling
Bij deze vorm van behandelen kom je overdag voor behandeling naar Mondriaan. De dagbehandeling bestaat uit therapiegroepen en individuele therapieonderdelen. Na het dagprogramma ga je weer naar huis.
Als je wordt opgenomen, kun je tijdelijk onderwijs volgen op de Buitenhof, een school speciaal voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek. De school ligt dicht bij de behandelgroep.

Klinische behandeling
Bij klinische behandeling word je een tijdje op een afdeling opgenomen. Je verblijft dan dag en nacht op de afdeling. Het programma bestaat uit therapiegroepen en individuele therapieonderdelen. Als je wordt opgenomen, kun je tijdelijk onderwijs volgen op de Buitenhof, een school speciaal voor kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek. De school ligt dicht bij de behandelgroep.

Online behandeling
Soms volg je een deel van de behandeling online. Tussen de gesprekken met de behandelaar door maak je thuis online opdrachten via een beveiligde omgeving. Ook zet de behandelaar online informatie voor je klaar. De behandelaar reageert op je opdrachten en geeft je tips. Tijdens de volgende afspraak bespreken jullie de huiswerkopdrachten. Ook ouders kunnen online modules volgen. Nog niet alle zorgprogramma's hebben een online behandelaanbod. Vraag ernaar bij je behandelaar.