Deel deze pagina
Print pagina

Behandeling starten

De behandeling die je gaat volgen is afhankelijk van jouw situatie. Wij geloven dat kinderen en jeugdigen zoveel mogelijk thuis moeten opgroeien, ook als het even lastig gaat. Je herstelt het beste in de thuissituatie, natuurlijk met professionele hulp.

Je behandeling kan starten op de polikliniek. Je hebt dan regelmatig gesprekken met een psychiater of andere behandelaar. Soms is het wenselijk dat je een groot deel van de dag in behandeling bent en ’s avonds weer naar huis gaat. Soms is het beter om te worden opgenomen en een tijdje dag en nacht op een behandelgroep te blijven.

Waar je wordt verwacht

Afhankelijk van de keuze van je behandeling word je in Heerlen of in Maastricht verwacht.
In behandeling gaan is natuurlijk spannend. Ongetwijfeld heb je allerlei vragen. In de app Back-up worden veel van je vragen beantwoord.

Je kunt je thuis al goed voorbereiden op je behandeling. De app Back-Up geeft je informatie en handige hulpmiddelen. Ontdek in het filmpje hiernaast wat Back-Up voor jou kan doen.

Welke behandeling krijg je?

Er zijn meerdere soorten behandeling. De meeste jeugdigen komen op afspraak voor gesprekken en therapieën naar Mondriaan. Anderen zijn een groot deel van de dag bij ons of worden een tijdje dag en nacht bij ons opgenomen. Welke behandeling je krijgt, hangt van de situatie af.

Wat gaat er gebeuren?

Tijdens de behandeling krijg je gesprekken en één of meerdere therapieën. Soms krijg je medicijnen. Tijdens de therapie leren jij en je ouders meer over hoe de problemen zijn ontstaan en wat jullie er samen aan kunnen doen. We hebben veel verschillende therapieën. In sommige therapieën praten we veel, bij andere sporten we of maken we muziek. We kijken wat je nodig hebt, maar ook naar wat je leuk vindt om te doen.

Wie werken er?

Tijdens je behandeling bij Mondriaan krijg je met verschillende medewerkers te maken die samen met jou werken aan je behandeling. Sommigen kom je tegen op de groep, anderen alleen voor een gesprek of onderzoek. Lees hier wie dat allemaal zijn.