Deel deze pagina
Print pagina

Naar Mondriaan

Van zorg in huis naar zorg thuis

Als je naar Mondriaan komt, onderzoeken we eerst welke problemen je hebt en waar jij en je gezin hulp bij nodig hebben. We kijken samen naar de plek waar deze hulp het beste kan plaatsvinden. Dit kan thuis, bij de polikliniek of bij ons in de (dag)kliniek zijn. We bepalen samen welke behandeling het beste bij jou past.

Wat gaat er gebeuren?

Als je bij Mondriaan bent aangemeld, ontvang je een aanmeldpakket en een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Dat noemen we het intakegesprek. Tijdens dat eerste gesprek bespreken we samen met jou en je ouders de problemen. We kijken wat je moeilijk vindt, waar je goed in bent en waar je hulp bij nodig hebt.
Soms doen we extra onderzoek, zodat we heel goed weten wat er aan de hand is. Als dat duidelijk is, stellen we een behandeling voor en leggen we behandeldoelen vast in een behandelplan. Als we het daarover eens zijn, start je behandeling. 

Verwijsindex

Mondriaan is aangesloten bij de Verwijsindex, zoals deze in Zuid-Limburg van toepassing is. De verwijsindex is een internetapplicatie waarmee professionals kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar vroegtijdig kunnen signaleren. Dit wordt gedaan als er extra zorg voor een kind of jongere nodig is op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, opvoeding of veiligheid. De verwijsindex valt binnen de Jeugdwet en is daarom wettelijk bepaald door de overheid. 
Voor meer informatie kan je onderstaande folder raadplegen: 

Verwijsindex

Heb je hier nog vragen over, neem dan contact op met je contactpersoon of behandelaar van Mondriaan.

Je kunt je thuis al goed voorbereiden op het intakegesprek. Bij de uitnodiging voor het intakegesprek ontvang je informatie over de app Back-Up. Ontdek in het filmpje hiernaast wat Back-Up voor jou kan betekenen.

Waar je wordt verwacht

Mondriaan Kinderen en Jeugdigen heeft een locatie in Heerlen en in Maastricht. In de uitnodigingsbrief voor het intakegesprek staat vermeld waar je wordt verwacht.