Deel deze pagina
Print pagina

Wij zijn er voor kinderen en jeugdigen

De meeste kinderen en jeugdigen in Nederland groeien gezond op. Af en toe problemen thuis of op school horen daar nu eenmaal bij.
Maar als de problemen niet vanzelf over gaan en je er ook met de hulp van je ouders of school niet meer uitkomt, heb je misschien psychiatrische problemen. Met die problemen kun je terecht bij Mondriaan Kinderen en Jeugdigen.

Hulp zoeken

Naar Mondriaan Kinderen en Jeugdigen kom je als je problemen of moeilijkheden hebt met jezelf of met anderen in je omgeving. Dat kan bijvoorbeeld omdat je problemen hebt met denken, je vaak verdrietig of heel angstig bent, je vaak boos bent of problemen hebt met het gebruik van middelen (zoals drugs, alcohol en games). Vaak zijn er moeilijkheden in het contact met anderen of zijn er ook lichamelijke problemen.

Lees hieronder verder wat wij voor je kunnen doen, of bekijk alvast één van onze filmpjes.

Naar Mondriaan

Als je naar Mondriaan komt onderzoeken we eerst welke problemen je hebt en waar jij en je gezin hulp bij nodig hebben. Daarna kijken we samen welke behandeling het beste past bij jou en bij wat je bij ons wilt leren.

Behandeling starten

De behandeling die je gaat volgen is afhankelijk van jouw situatie. Je behandeling start meestal op de polikliniek. Je hebt dan regelmatig gesprekken met een psychiater of andere behandelaar op de polikliniek. Soms is het wenselijk dat je een groot deel van de dag in behandeling bent en ’s avonds weer naar huis gaat. Soms is het beter om te worden opgenomen en een tijdje dag en nacht op een behandelgroep te blijven.

Met ontslag

Als jij, je ouders en je behandelaar vinden dat de doelen zijn bereikt, dan wordt de behandeling afgerond. Het kan ook zijn dat je nog een tijdje behandeling of begeleiding nodig hebt.

Ervaringsverhaal

Lees hier de ervaringen van een jongere die een behandeling volgde.